Life in the UK er et anti-kjærlighetsbrev til et land bestående av tepper på badet, monarkifetisj, stupfyll, Worchester-saus, tabloidaviser og en inngrodd Europa-skepsis.

 
lifeinuk.jpg

about this book

Nordmenn er anglofile, men hva vet vi egentlig om Storbritannia? Trolig mindre enn hva vi vet om det som foregår i Junaiten. Der herjer Trump, og ham hater vi, men det han har fått til av varige endringer er barnemat sammenlignet med Brexit-kaoset, som kanskje har enda dypere røtter i fremmedfiendtlighet enn det trumpismen har. 
 
Heidi Sævareid har bodd i Storbritannia siden 2015, og sammen med hundretusener andre EU-/EØS-borgere risikerer hun utkastelse – med mindre hun kan bekjempe det britiske byråkratiet og få oppholdstillatelse før grensene stenger. Blant annet må Life in the UK-testen bestås. Hvor godt kjenner hun egentlig landet hun har slått seg ned i, og hva oppdager hun mens hun nipugger til testen?

 

REVIEWS & MEDIA FEATURES

«Life in the UK blir eit intrikat og elegant oppgjersbrev. (...) Språket er smart, skarpt, korrekt og stundom isande kaldt. (...) Heile dette brevet er ei klage. Det er eit elegant, drepande skarpt og stundom satirisk oppgjer med «eksen», Storbritannia. Oppgjeret skjer ofte i språket. (...) Likevel er ikkje satirisk spel og språkleg iscenesetjing poenget i dette verket. Det er eit musikalsk verk. Sævareid treff den rette balansen mellom lys og mørke. Einskilde, poengterte supersetningar går som refreng mellom drivande energisk – stundom forelska, stundom rasande – prosa.» 

Mette Karlsvik, Ny Tid 

 

 

«Noko av det rare er at innad i England er folk kritiske til Trump og hans framandfrykt. Dei deler ting [på sosiale medier] om Trump, men ikkje om dei dramatiske tinga som skjer i sitt eige land. Dei som er imot EU har ofte ikkje dyptgåande innsikt i kva det betyr.» 

Intervju i Bokvennen Litterær Avis 

 

Meld deg inn i Flammes singelklubb her!  

 

PUBLISHER:
Flamme Forlag, 2018