«Glastonbury er som en by,» sa Daniel til henne da de sto på toppen av Glastonbury Tor og så utover den dagen de kom, «man rekker aldri å se alt, det er bunnløst.»

Hedda kjente et grøss av fryd da han sa det. Hun så for seg at hun stupte ut i noe og virvlet nedover og nedover, som Alice i Eventyrland.

 
bruddlinjer.jpg

OM BOKEN

Daniel forsvinner på Glastonbury-festivalen. Da lillesøsteren Hedda begynner å lete etter ham, oppdager hun snart at broren har levd et liv hun ikke visste noe om.  

Samtidig strir Hedda med egne hemmeligheter, og hun frykter at de okkulte ritualene hun har eksperimentert med, har fått skjebnesvangre konsekvenser. 

 
 
 

Nominert til Sørlandets Litteraturpris 2018 

Fra juryens begrunnelse

«Sævareid befester nok en gang at hun er en av norsk ungdomslitteraturs viktigste forfattere. En roman om unge voksne, like mye for voksne som for ungdom, formidlet gjennom et flytende, musikalsk og hardtslående språk. Romanen formidler også denne gangen temaer som makt, kjærlighet, identitet og stiller eksistensielle spørsmål som er aktuelle for alle aldre.» 

 

Blant NORLAs fokustitler våren 2018 

Med i NORLAs talentutviklingsprogram Nye stemmer våren 2018

 
 

ANMELDELSER

 
 

«Ein svært god roman om å bli vaksen og å finne sine eigne grenser.» 

★★★★★

Kristin Auestad Danielsen, Stavanger Aftenblad

 

 

 

«Sævareid er en stilsikker forfatter med et presist språk. [Hun]har – nok en gang – sikret seg en posisjon som en forfatter som evner å skildre et ungdomsmiljø slik det må føles fra innsiden.» 

★★★★★

Tom Egeland, VG

 

 

«Heidi Sævareids fjerde roman er en sanselig fortelling om ungdommelig søken og vanskelige søsken.» 

★★★★★

Torgeir Holljen Thon, Fædrelandsvennen

 

«Et skrivetalent utenom det vanlige. [...] Bruddlinjer er mer en prosalyrisk skildring over våre eksistensbetingelser, enn en roman med en forløsende avslutning. Den har likevel et eget driv som skaper spenning og bærer handlingen. Boka er lansert som ungdomsroman. Faren er at sjangerbeskrivelsen utelukker eldre lesere. Det burde den ikke. » 

★★★★★

Cathrine Krøger, Dagbladet

 

 

«Få gjør det bedre. Språklig er boken en perle, og det er Sævareids sanselige beskrivelser som gjør romanen så sterk. [...] Å kalle Heidi Sævareids romaner for ungdomslitteratur blir for snevert» 

 
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land 

 

MEDIA

 

«Sjølv om  Bruddlinjer  kanskje først og fremst er ei  coming of age-forteljing, er det også ei utforsking av kva det er i mennesket som gjer at vi blir trekte mot det uvanlege, også innanfor tru. 

- Det okkulte er også opprør mot ein patriarkalsk religion og samfunnsstruktur, seier Sævareid som sjølv vaks opp som kristen. I dag ser ho seg sjølv korkje som kristen eller ateist, og meiner mange ikkje tar høgde for at åndelegheit også kan vere ritual og praksis.» 

Intervju i Vårt Land 

 

«Da Heidi Sævareid forberedte sin nye bok, Bruddlinjer, leste hun blant annet tarotkort i den hensikt å bli paranoid. Det klarte hun. 

-Jeg ville gå inn i en tankegang hvor man ser for seg å ha større påvirkningskraft enn man egentlig har, som kan være en ganske stor byrde å bære, forklarer Heidi Sævareid.» 

Intervju i Agderposten 

 

HVA SIER BOKBLOGGERNE?

«Heidi Sævareid vil jeg si skriver ungdomsbøker for mer moden ungdom og voksne. [...]. Jeg synes alle fire er gode, men de to siste  gir færre  svar  og gir dermed  leseren mer å tenke på. Det er ingen tvil om at jeg vil fortsette å lese bøkene hennes. »

Silje Solsvik, Så rart

 

«Heidi Sævareid har greid det igjen! Etter å ha belyst temaet suspensjon i  Slipp Hold  og Krav Maga i  Slagside var jeg spent på hva bakteppet for hennes nyeste roman ville bli. Jeg likte hennes to tidligere romaner veldig godt, så forventningene var skyhøye til Bruddlinjer, til tross for dette, gir jeg boken full score på terningen! [...] Historiene til Heidi Sævareid er skrevet for ungdom, men måten hun skriver på, låser ikke romanene fast. Hun har et voksent språk og betraktningene hun gjør seg er helt fri for ungdommelige intriger og navlebeskuelse. Bruddlinjer er den beste av de tre bøkene jeg har lest av Sævareid, så hvis du vil bli kjent med hennes forfatterskap, les gjerne denne først, før du våger deg på Slipp Hold og Slagside, som er hakket mer utfordrende i tematikken. »

Tine Sundal, Tine sin blogg

 

«Jeg er stor fan av ungdomsbøkene til Sævareid. Hennes to forrige romaner, Slipp Hold og Slagside var blant årets beste bøker for meg i henholdsvis 2015 og 2016. Og hun har klart det igjen. Bruddlinjer er en av mine favorittromaner i år, og kanskje den beste boken fra henne så langt. [...] Jeg elsker Sævareids innsikt i mennesket og menneskets psyke, jeg elsker at hun skriver 100% klisjéfrie ungdomsromaner som virkelig tar ungdom (eller mennesker generelt egentlig) på alvor, og jeg elsker at hun slipper oss inn i miljøer som er ukjent for de aller fleste [...]Jeg er også veldig glad for at hun skildrer disse miljøene på en åpen og fordomsfri måte. [...] Sævareid er en særdeles klok forfatter. »

Belinda E. Kjernli, Bokvrimmel

 
 

FORLAG:
Gyldendal, 2018

 

FOREIGN RIGHTS:
Oslo Literary Agency