Pride!

Det er allerede to år siden Slagside kom ut, men det hender fortsatt at jeg snubler over omtaler av boken. Det er selvsagt alltid hyggelig! Noe av det hyggeligste er å finne tittelen på lister over anbefalt lektyre. 

Det er ikke lenge siden det var Pride-sesong i Oslo, og i den forbindelse satte Foreningen !les sammen denne listen med skeive lesetips. Der var boken min representert, og jeg må si at den var i svært godt selskap! Det er en ære å bli nevnt i samme åndedrag som Jeffrey Eugenides, Tor Fretheim, Linda Klakken og Jessica Schiefhauer, for å nevne noen.  

Det er ikke første gang Slagside er å finne på lister med skeive lesetips. Her har NRK listet opp fem bøker med såkalt "problemfri homofili" - altså bøker hvor det ikke gjøres noe nummer ut av at hovedpersonen er skeiv! Det var en liste jeg var glad for å havne på, samtidig som jeg kjente meg temmelig ambivalent. Som jeg sa til Gaysir i et intervju samme måned - jeg gleder meg til det ikke lenger trengs slike lister. 

Foreningen !les la ut listen sin samme uke som Pride ble feiret i Oslo - jeg oppdaget det ikke før en god stund etterpå. Men da var det også temmelig passende timing, ettersom jeg nettopp hadde kommet tilbake fra Bristol Pride, hvor hunden vår var paradens beste innslag (etter min mening.)

 

 
IMG_7056.JPG